Keď malí chlapci nestačia...

Dvaja bývalí členovia prehovorili do médií o sexuálnom obťažovaní počas služby vo Vatikáne.

Sú mladí, vysokí, vyšportovaní, s dobrou povesťou. Stodesaťčlenná Švajčiarska garda stráži Vatikán už viac ako 500 rokov.
Dvaja z jej bývalých členov teraz anonymne tvrdia, že garda neslúži len na ochranu duchovných, ale aj na zábavu, ktorú označili za sexuálne obťažovanie.

Prvý z gardistov sa zveril denníku Schweiz am Sonntag. „Vatikán je raj pre homosexuálov,“ povedal v rozhovore, keď opisoval nemorálne návrhy, ktoré dostal od 20 duchovných – kňazov, biskupov či kardinálov.
Jeden z kňazov ho pozval na večeru do reštaurácie, a keď im servírovali špenát a steak, povedal mu: „Dezert si potom ty.“
Inokedy sa ho snažil dotknúť, na čo kňaza preložili. Bývalý gardista slúžil ešte v časoch pápeža Jána Pavla II. a nepodporili ho jeho nadriadení v garde.
„To si zle pochopil, veď nevieš dobre po taliansky,“ reagoval vtedy jeho nadriadený.
Keď si po skončení služby chcel nájsť iné miesto v Ríme, jeden duchovný mu poradil: „Obráť sa na biskupa Soundsa, ale predtým sa choď osprchovať.“ Pomery vo Vatikáne ho znechutili tak, že odišiel.

Neskôr sa rovnakému denníku zveril príbuzný druhého bývalého člena Švajčiarskej gardy. Aj ten hovoril o obťažovaní, pozvánkach na večere a popíjaní alkoholu.
Ani jeden z bývalých členov gardy nechce zverejniť meno. Sú to katolíci, ktorí nechcú poškodiť meno gardy. Jeden je už ženatý a chráni tak aj svoju rodinu.
O loby homosexuálov vo Vatikáne hovoril i pápež František v lete minulého roka, Vatikán toto nikdy nedementoval.


Zdroj: http://www.sme.sk/c/7075097/vojaci-svajciarskej-gardy-tvrdia-ze-ich-knazi-vo-vatikane-obtazovali.html

Žiadne komentáre: