Ničenie stánkov božích božou paprčou

Ako sa boh (teda, ak existuje) mstí na svojich ovciach zato, že chodia do kostola?

Stačí nakuknúť do histórie (ani nie ďalekej) a dostaneme sa k zaujímavým udalostiam, ktoré boh vo svojej jedinečnosti a dokonalosti pácha na ľuďoch svojich, na veriacich a na svojich svätostánkoch. Čo ho k tomu vedie? Žeby títo ľudia verili v zlého boha? Možno, že je to len súhra okolností, ale skúsme sa nato pozrieť bližšie.

Január 2001, zemetrasenie v Salvádore, zomrelo tam trošku viac ľudí ako malo, a jeden z nich zomrel pri zrútení kostola

September 2003, pád kostolnej veže v Zacharovciach (áno, na Slovensku). Modlili ste sa málo, modlite sa viac... A nezabudnite prispieť do žobračenky.

Január 2004, Gondar, Etiópia - zrútenie strechy kostola spôsobilo smrť asi 15 ľuďom (nechce sa mi pátrať po úplne presnom počte).

Marec 2006, Kampala, Uganda - zrútenie strechy kostola zabezpečilo rýchlik do nebies pre 28 ľudí. Afriku vlastne nemá rád ani Vatikán, takže toto by nemal byť problém ani pre boha.

August 2007, zemetrasenie v Peru narobilo riadnu paseku, ale kostol, ktorý sa zrútil a zahynulo v ňom 17 veriacich asi nebol dostatočne dobrým miestom pred silou božou, alebo len boh nebol zas kde mal byť? Alebo bol práve na tom mieste a vybral si svoju daň v podobe cca 390 obetí?

júl 2008, veterná smršť, kríž medzi dedinami Topoľníky a Trhová Hradská (zas na Slovensku) padol pri zásahu božou silou... zaujímavé... niekedy proste asi to modlenie nestačí... A to tam stál ten kríž od roku 1798, ale nakoniec predsa upadol...rovnako ako upadá kresťanstvo... Ďalej si to odniesli strechy kostolov v Topoľníkoch aj v Trhovej Hradskej...a aj cintorín... boh sa vyriadil, ukojil...

september 2008, Estacada, Oregon v USA, žena nabúrala svojim autom do kostola a umrela... Posledné pomazanie jej nevyšlo, ale možno sa zapaprila od oleja, takže pomazaná bola (a možno, že bola aj riadne namazaná)... Každopádne asi ju boh naviedol, aby kostol zničila...iné vysvetlenie logické (to znamená, rovnaká kravina, ako som splodil teraz ja) nie je.

September 2008, kostolník spadol z kostolnej veže v meste Mildenhall vo Veľkej Británii, prakticky tesne po svadobnom obrade. Krásna svadba, na ktorú sa nezabudne... Boh má proste divný zmysel pre humor, že si svoju ovečku pozval k sebe práve v takýto deň...

Toto som našiel za 15 minút blúdenia googlom... Verím, že Vám veriacim to dáva jasný dôkaz, že boh na Vás zvysoka hádže bobek, bez ohľadu nato, či sedíte doma, alebo v kostole... Ale ak chcete chodiť do nejakého baráku a kaziť si každú nedeľu, prosím. A keď sa Vám tam čosi zrúti na hlavu... jááááá som Vááás varoval...

15 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

Nebojíš sa, že sa raz postavíš pred Boha a od strachu sa po.....š?

Anonymný povedal(a)...

re:anonymny neboj sa on nam potom opat napise

Ježiš povedal(a)...

od strachu, ci sa poseriem? Mozes to kludne napisat, tak ako si povodne asi chcel... Ono po smrti vlastne clovek da sa povedat, ze vzdy "prdi", je to sposobene plynmi a procesmi, ktore nastavaju po smrti, asi pri hniti... Niesom ale odbornik z pitevni... Ale ano, davam ciastocne za pravdu, pravdepodobne sa poserieme po smrti vsetci, ale nebude to kvoli ujovi na nebesich ;-)

Anonymný povedal(a)...

Budem sa modliť, aby Tvoj boh na Teba nedal spadnúť židnu chrámovú klenbu, vežu či inú sakrálnu stabu, budem sa modliť aby Ťa Tvoj boh nenútil skákať z najvyšších miest sakrálnych stavieb alebo aby si náhodou nevrážal do sakrálnych stavieb stojacích blizko dopravných spojníc.
Nech Ti Pán Boh dá veľa tvorivej sily a nech Ťa v Tvojej ťazkej práci naprávať zblúdilé duše z košiara pánovho.

Anonymný povedal(a)...

Vidno, ze autor nema ziadne filozoficke vzdelanie. Nepriklanam sa na ziadnu stranu,ale
niektore veci si LOGICKY protirecia.Je uplne smiesne ako niekto argumentuje a nema vedomosti z danej problematiky, iba precita par knih a tvari sa ze zjedol calu mudrost sveta.

Ježiš povedal(a)...

Lepšie prečítať pár kníh a vytvoriť si obraz ako slepo veriť len jednej (biblii), nemyslíš?
Sám si sa dostal :-)

Anonymný povedal(a)...

Ďakujem Bohu, že vyslyšal moje motlitby a nedal Ti zahynúť prostredníctvom sakrálnych stavieb, alebo predmetov, aby si aj naďalej mohol ukazovať pravú vieru, a tak pomáhal zblúdilým kresťanom nájsť pravú lásku k Bohu.

Anonymný povedal(a)...

Trepes dve na tri. Nechces, aby ludia slepo prijimali vieru, ale ty "slepo" prerozpravas Zeitgeist bez hlbsej analyzy problemu. Vyznievas potom presne tak isto hlupo, ako ten chudak krestan, co dookola papagajuje svoje somariny. Zacni viac logicky mysliet, mas medzery...

Anonymný povedal(a)...

Musím sa začať vrúcnejšie modliť, lebo si tu nebol a tak mám strach že na ťeba spadla nejaká kostolná klenba, alebo si mal haváriu tuto za dedinou a zdemoloval si nejaký kríž a si teraz ťažko ranený v nemocnici. Pane Bože ochraňuj ježiša, nedaj dopustiť aby naňho spadla nejaká mešita alebo drevená cerkev...

Ježiš povedal(a)...

mešita ani kostol na mňa nespadne, nechodím tam. Niekto "slepo" preprozpráva Zeitgeist, niekto slepo cituje bibliu, všetci sme nejakí, ale všetci, keď sa logicky a rozumom zamyslíme, pochopíme, že celé božstvo a hračky okolo sú len výplodom ľudskej fantázie... Keby sme žili v stredoveku, nepoviem Vám veriacim nič, ale v 21.storočí sa utiekať k rozprávkam je vážne choré... Ja sa týmto blogom len zabávam, pretože sledujem, koľko veriacich sa dokáže zavzdušňovať nad svojou slepotou.

Anonymný povedal(a)...

Prosím paná boha, aby Ťa aj naďalej držal ďalej od sakrálnych stavieb a prosím aby Ti dal uvoľnenie vetrov, aby si sa nezavzdušnil úplne a aby sme sa aj naďalej mohli zabávať ne tvojich zavzdušneniach vo vlastných komplexoch. Prosíme Ťa ježiš, vyslyš nás.

Anonymný povedal(a)...

Obvolajte prosím všetky nemocnice na svete, kde sa udiala nejaká nehoda súvisiaca s ľubovoľnou sakrálnou stavbou, či tam neleží ježiš. Určite bude sa ťažko zranil alebo potrebuje nejakú pomoc, keď sa už 5 dní neozval.
PAne Bože, daj aby to ježiš prežil, pretože skončí všetka sranda na tomto smiešnom serveri, a druhý taký smiešny neexistuje.

Andrej povedal(a)...

Komentárom anonymných užívateľov chýbajú akékoľvek argumenty, nesnažia sa nič vysvetliť, len posmešky a posmešky.
Zaiste, chápem, že nemáte dovolené pýtať sa na tieto otázky svojho šéfa (rozumej farára), pretože to je hriech a znamenalo by to pochybnosti o viere a teda aj cestu do toľko ospevovaného pekla s krásnym tropickým podnebím.
Myslím, že k vyjadrovaniu sa na tému náboženstva človek nepotrebuje byť doktorom filozofie, ako tu niekto naznačoval.
Alebo snáď sú všetci veriaci doktormi filozofie?
Ak nie, obyčajní ľudia ako ja nemajú právo na vlastný názor?
A čo takto ústava SR?
Každý, kto čítal knihu Genesis a verí jej obsahu, teda ten, kto verí v Boha a Bibliu MUSÍ veriť aj Genesis, ten musí odmietať evolúciu a všetky vedecké dôkazy s ňou spojené.
Samozrejme, všetky fosílie do zeme strčil Satan (na Bohov príkaz, samozrejme), aby skúšal našu vieru a či budeme pochybovať.
Takisto pre nás vynašiel rúhačskú uhlíkovú metódu.
Veriaci skutočne vzišli z Adama e Evy, vaša mentalita to len potvrdzuje, my ostatní sme prešli niekoľkomiliónovým vývojom, ktorý nás zaviedol až sem...

Zdeno povedal(a)...

Andrej, to čo píšeš sú hlúposti jedna za druhou.
1. Farárov sa pýtať môžeme.
2. Nie je to hriech.
3. Pochybnosti vo viere mať môžeme a tiež to nie je hriech.
4. Peklo nie je teplé, je to iba obrazné vyjadrenie.
5. Kto verí v pravdivosť knihy Genezis, nemusí odmietať evolúciu.
6. Evolúcia nie je proti viere. Dokonca je zlučiteľná a potvrdzujú to aj autority cirkvi. To samozrejme vedieť nemôžeš, lebo si vieru študoval neviem z akých zdrojov. A aj keď o nej nič nevieš, nebráni ti to písať blbosti.
7. Keďže cirkev prijíma možnosť platnosti evolučnej teórie, tvoja veta o fosíliách a satanovi je produktom tvojho mozgu ale nie cirkevného učenia.
8. Uhlíková metóda nám veľmi pomáha pri datovaní a spresňovaní, aj keď má svoje nedostatky.
9. Ak by som ti to chcel oplatiť rovnakou kartou, mohol by som ti napísať, že neveriaci skutočne vzišli z opice, čo vaša mentalita iba potvrdzuje, ale nechcem ti to napísať, lebo si o tebe nemyslím nič zlé. Takisto ostatných neveriacich nepodceňujem, lebo sám som bol neveriacim s rovnakými názormi, ako máš teraz ty. Len ti poviem, že píšeš o niečom, o čom nemáš potuchy...

Anonymný povedal(a)...

Verim v Boha, ale to je vsetko. Cirkev neuznavam, naopak, neuznavam ju. Je to len biznis (momentalne), v minulosti to boli tisice mrtvych + biznis...a nemodlim sa, pretoze ked sa rozpravam s Bohom nebudem pouzivat cirkevne modlitby, ktore su symbolom vrazdenia nevinnych...Boh je urcite radsej ked mu poviem nieco uprimne zo srdca ako odrieknut nejaku debilnu motlidbu, ktorej aj tak nerozumiem...